Pas je filters aan of zoek naar een alternatief aanbod om te boeken via NEOS Cultuuronderwijs.
Holland Opera maakt ieder jaar een meespeelversie van een professionele voorstelling. In het project Van Boek tot Podium studeren leerlingen deze voorstelling in met behulp van diverse workshops op het gebied van muziek, dans, zang en theater.
Rekenen en muziek lijkt misschien een onwaarschijnlijke combinatie, dat is het zeker niet. Vooral niet met Tafelmuziek van Holland Opera.
Speciaal voor het voortgezet onderwijs heeft Holland Opera een workshop ontwikkeld waarbij scholieren actief kennismaken met het fenomeen opera. Een workshop die op elk niveau en elk leerjaar afgestemd kan worden.
Sprookjes slaan een goede brug tussen de fantasie- en verbeeldingswereld van de leerling. Daarom zijn sprookjes het uitgangspunt van Opera in de klas.
Speciaal voor scholen die in korte tijd willen ontdekken wat opera is en wat je er allemaal mee kunt doen!
Film heeft een hele eigen unieke taal van beeld en geluid, maar hoe ziet die filmtaal er precies uit? Hoe kan het dat we ontroerd raken door een film of juist op het puntje van onze stoel zitten? Film kijken kan op verschillende manieren.
Op Youtube, TV of Netflix, overal kun je films kijken. Kort, lang, op groot scherm of juist op je telefoon. Maar hoe werkt de taal van film nou eigenlijk?
Wanneer een film is afgelopen, begint de aftiteling. Daar zie je na de acteurs, schrijver en regisseur eindeloos veel namen staan. Wie zijn al die mensen en wat doen ze eigenlijk? Wat komt er bij kijken als je een film wil maken?
Ieder jaar heeft Kunsthal KAdE drie verschillende exposities met een eigen thema. Vaak komt er kunst van over de hele wereld naar Amersfoort.
De schilder Piet Mondriaan komt tijdens deze museumles tot leven. Een interactieve les waarbij een van de beroemdste kunstenaar in zijn historische context wordt geplaatst.
Een museum voor iedereen is een afwisselende en interactieve kennismaking met het begrip museum.
Allemaal kunstenaar is een vrolijke en interactieve kennismaking met het begrip kunst en kunstenaars.
Het lijkt al eeuwen geleden, zo zal het voor veel leerlingen ook voelen. Maar hoe Amersfoort was ten tijde van de Duitse bezetting, is in sommige delen van de stad nog steeds terug te zien.
Amersfoort ligt in het midden van het land, heeft een prachtige oude binnenstad en het leeft. Maar hoe is die middeleeuwste binnenstad eigenlijk ontstaan, en waarom op deze plek?
Amersfoort staat vol met kunstwerken. Naast de vele musea is er ook op straat veel te zien. Met dit project ontdekken leerlingen door middel van een digitale scheurkalender twaalf bijzondere kunstwerken.
Wie wel eens in de binnenstad is geweest, heeft ongetwijfeld de Koppelpoort gezien. En misschien zijn ook de stadsmuren wel opgevallen. Typisch bouwwerken die horen bij de middeleeuwse stad Amersfoort, waarover dit project gaat.
Hoe zag Amersfoort rond 1650 uit? De stad was compleet anders dan dat leerlingen haar nu kennen. De onderbouw leert met het project Kijkjes naar toen hoe de stad in elkaar stak.
Tijdens het inrichten van de vitrines, vertellen de kinderen elkaar over de voorwerpen en worden er tekstbordjes gemaakt die de voorwerpen omschrijven.
In dit project gaan de leerlingen meer dan honderd jaar terug in de tijd. In de schoolbanken in het museum leren de Jetten en Jannen van nu lezen en schrijven zoals dat vroeger werd gedaan.
In het project De erfenis van Oom Ferdinand komen twee museumdocenten naar school met een koffer vol voorwerpen uit de museumcollectie.
Wij maken graag kennis met enthousiaste creatieve ondernemers, kunstenaars of ambachtslieden die hun kennis en talent willen delen in het onderwijs of buitenschoolse activiteiten.