Museum Flehite

Kijk, Kunst! – De digitale scheurkalender

Amersfoort staat vol met kunstwerken. Naast de vele musea is er ook op straat veel te zien. Met dit project ontdekken leerlingen door middel van een digitale scheurkalender twaalf bijzondere kunstwerken.

Informatie
Aanbod voor
po
Locatie activiteit

Museum Flehite, Mondriaanhuis, KAdE & School

Wanneer

Op aanvraag

Duur

90 minuten

Deelnemers

max. 30

Bekijk later opnieuw
Delen
Heb je een vraag?

Neem contact op met Tanja

Amersfoort staat vol met kunstwerken. Naast de vele musea is er ook op straat veel te zien. Met dit project ontdekken leerlingen door middel van een digitale scheurkalender twaalf bijzondere kunstwerken. Deze tool is gratis en kan op het digibord worden gebruikt. De digitale scheurkalender zit vol spannende kijk-, denk- en spelopdrachten over Amersfoortse kunst. De kalender is zo opgebouwd dat de werken als een soort kunstsnack tussen de lessen door kunnen worden gebruikt.

Bij Kijk, kunst! kan aansluitend een museumproject geboekt worden. Zo komen de leerlingen in aanraking met verschillende kunstwerken in Museum Flehite en leren ze betekenis te geven aan kunst. Tijdens het bezoek wordt geobserveerd, geassocieerd een geredeneerd. En omdat je door zelf te tekenen meer ziet, gaan de leerlingen in een workshop tekenen aan de slag met houtskool.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken in dit project kennis met hun eigen culturele omgeving. In dit verband komt ook het verschil tussen autonoom en toegepast werk aan de orde.
  • Leerlingen bespreken de relatie van een kunstwerk met de omgeving en er is aandacht voor stijlkenmerken.

Kenmerken Praktisch

  • Benodigdheden of bijzonderheden: Digibord
  • locatie: Klaslokaal met digibord + Museum Flehite / Mondriaanhuis / KAdE
  • Kosten: €120,- excl. btw per klas, incl. tekenworkshop.
  • Vervoer: Eigen vervoer

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.