Op school

De erfenis van oom Ferdinand

In het project De erfenis van Oom Ferdinand komen twee museumdocenten naar school met een koffer vol voorwerpen uit de museumcollectie.

Informatie
Aanbod voor
po
Locatie activiteit

Museum Flehite

Wanneer

Op aanvraag

Duur

75 minuten

Deelnemers

max. 30

Bekijk later opnieuw
Delen
Heb je een vraag?

Neem contact op met Tanja

Wat ligt er in een museum en wat is het doel van deze objecten? En welke betekenissen kun je aan erfgoed ontlenen? In het project De erfenis van Oom Ferdinand komen twee museumdocenten naar school met een koffer vol voorwerpen uit de museumcollectie. Samen met de klas worden deze voorwerpen in groepjes onderzocht. Elk groepje krijgt een eigen collectiestuk op tafel. Aan de hand van vragen onderzoeken zij het voorwerp uitgebreid. Door onderzoekend te leren, worden leerlingen geholpen meer over de objecten te weten te komen. Van welk materiaal is het gemaakt, waarvoor werd het jaren geleden gebruikt? En, niet onbelangrijk, wie ging er aan de slag met dit object voor het in de klas terechtkwam?

Door te onderzoeken leer je veel over voorwerpen en over het dagelijks leven van vroeger, dat zullen leerlingen met dit project ervaren. Dit project sluit aan op bijvoorbeeld de onderzoekend leren-methode Blink. Financieel is het aantrekkelijk om twee groepen op één dagdeel te laten deelnemen.

Kenmerken Praktisch

  • Voorbereiding op school: een voorbereidingsles met een blog-filmpje en een beeldende verwerkingsles, m.b.v. van toegestuurd lesmateriaal.
  • Kosten: Op aanvraag
  • Vervoer: Niet van toepassing

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.