Op school

Tafelmuziek

Rekenen en muziek lijkt misschien een onwaarschijnlijke combinatie, dat is het zeker niet. Vooral niet met Tafelmuziek van Holland Opera.

Informatie
Aanbod voor
po
Locatie activiteit

Holland Opera

Wanneer

Op aanvraag

Duur

3 tot 6 workshops van 45 minuten

Deelnemers

Bekijk later opnieuw
Delen
Heb je een vraag?

Neem contact op met Tanja

Rekenen en muziek lijkt misschien een onwaarschijnlijke combinatie, dat is het zeker niet. Vooral niet met Tafelmuziek van Holland Opera.

Dit is een vakoverschrijdende digitale lesmethode waarbij de tafels van 1 tot en met 10 door middel van muziek en zingen wordt aangeleerd. Zo werkt de leerkracht aan muziek en rekenen, tegelijkertijd. Deze methode kan ingezet worden om de reguliere manier om tafels te leren te vervangen, maar kan ook als aanvulling of ondersteuning van de gebruikte methodes dienen.

Er zijn verschillende programma’s, programma’s kunnen ook op maat worden gemaakt. Er worden in elk geval drie workshops gegeven waarbij aandacht is voor warming-up, ritme en melodie. Tijdens elke workshop worden minstens twee tafels behandeld. De school kan aangeven of er voorkeur is voor bepaalde tafels. In het uitgebreidere programma worden er zes workshops gegeven en krijgen docenten training om zelf aan de slag te gaan met tafelmuziek en zangonderwijs.

Er is daarnaast ruimte voor verdiepend muziekonderwijs. Denk bijvoorbeeld aan het laten zien en spelen op een echte saz (tafel van 8), een hiphop-battle waarbij leerlingen elkaar al rappend uitdagen met tafelsommen (tafel van 4) en het zingen van een klassieke, romantische ‘aria’ (tafel van 6).

Leerdoelen

  • De leerlingen leren de basisbewerkingen met gehele getallen in elk geval tot 100 snel uit het hoofd uitvoeren, waarbij optellen en aftrekken tot 20 en de tafels van buiten gekend zijn.
  • De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Kenmerken Praktisch

  • locatie: op school
  • Kosten: op aanvraag
  • Benodigdheden of bijzonderheden : Digibord

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.