De Lieve Vrouw

Bingewatch Basics

Op Youtube, TV of Netflix, overal kun je films kijken. Kort, lang, op groot scherm of juist op je telefoon. Maar hoe werkt de taal van film nou eigenlijk?

Informatie
Aanbod voor
mbo
po
vo
Locatie activiteit

De Lieve Vrouw

Wanneer

Op aanvraag

Duur

1,5 - 2 uur

Deelnemers

min 35, max 130

Bekijk later opnieuw
Delen
Heb je een vraag?

Neem contact op met Tanja

Op Youtube, TV of Netflix, overal kun je films kijken. Kort, lang, op groot scherm of juist op je telefoon. Maar hoe werkt de taal van film nou eigenlijk? Wat maakt een film spannend of juist grappig? Met Bingewatch Basics maken leerlingen kennis met de taal van bewegend beeld. Samen met een filmdocent wordt gekeken wat de filmmaker wil overbrengen en hoe je als kijker gestuurd wordt door geluid, camerawerk en montage.

Dit interactieve filmprogramma begint met een korte inleiding met actieve kijkopdrachten waar na afloop van de film over gediscussieerd kan worden. Leerlingen gaan aan de slag met een recente of thematisch gekozen film naar keuze. De educatie-afdeling van De Lieve Vrouw denkt mee over de filmkeuze en de insteek, zodat het bezoek goed aansluit bij het onderwijsprogramma.

*Tijdens corona houden wij groepen aan van minimaal en maximaal 30 inclusief begeleidende docent(en).

Leerdoelen

  • De programma’s sluiten aan bij leer- en kerndoelen van de vakken ckv, talen, geschiedenis en maatschappijleer/burgerschap.

Kenmerken Praktisch

  • Locatie: De Lieve Vrouw
  • Kosten: €7,50 per leerling
  • Vervoer: Eigen vervoer

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.