voortgezet onderwijs

De Lieve Vrouw

De Lieve Vrouw is een filmhuis en theater in het centrum van Amersfoort, het culturele huis voor film en podiumkunsten. Ieder jaar worden er ongeveer 120 actuele en eigentijdse voorstellingen geprogrammeerd.

Educator
Judith Nuijen
educatie@lievevrouw.nl
Openingstijden
Maandag 17.00 - 22.00
Dinsdag 11.00 - 22.00
Woensdag 11.00 - 22.00
Donderdag 11.00 - 22.00
Vrijdag 10.00 - 22.00
Zaterdag 10.00 - 22.00
Zondag 11.00 - 22.00
Contactgegevens
Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP, Amersfoort
033 422 6555 educatie@lievevrouw.nl https://lievevrouw.nl

De Lieve Vrouw is een filmhuis en theater in het centrum van Amersfoort, het culturele huis voor film en podiumkunsten. Ieder jaar worden er ongeveer 120 actuele en eigentijdse voorstellingen geprogrammeerd. Daaronder vallen onder andere theater, dans, cabaret, muziek of experiment. In de drie filmzalen worden dagelijks de nieuwste films en documentaires vertoond. De focus daarin ligt vooral op zogenoemde filmhuisfilms.

Daarnaast zijn er ook bijzondere digitaal gerestaureerde klassiekers te zien. De films zijn altijd van hoge kwaliteit. Naast film en theater, is er in De Lieve Vrouw vaak ruimte voor speciale evenementen. Denk daarbij aan een inleiding bij een film, documentaire of theaterstuk, een cursus of een nagesprek. Ook verschillende festivals strijken neer in De Lieve Vrouw. Soms zijn deze evenementen in aanwezigheid van de theater- of filmmaker.

Kunst en cultuur dicht op de huid en op het netvlies, élke dag, is het uitgangspunt van De Lieve Vrouw. Het theater is continu in beweging, mede door kleinschalige en vernieuwende programmering waarmee bezoekers worden geïnspireerd, uitgedaagd of waarin andere perspectieven worden geboden. Anders kijken naar jezelf en naar de wereld.

Visie op educatie

Film kan je aan het lachen brengen, diep raken, verwarren, overrompelen en zelfs nieuwe inzichten bieden. Dat zit hem in het verhaal zélf maar ook in de manier waarop de film gemaakt is. Maar hoe werkt dat precies?

 

Film is in onze beeldcultuur overal aanwezig. Vooral kinderen en jongeren kijken, maken en delen vaak in hoog tempo. Of het nu gaat om streamingdiensten, sociale media of een bioscoopbezoek. Door middel van film leren jongeren zichzelf, elkaar en de wereld kennen en kunnen ze zichzelf ontwikkelen. Creativiteit en talenten worden geprikkeld door de beeldcultuur. De Lieve Vrouw gaat ervan uit dat onze huidige samenleving gebaat is bij kritische kijkers en creatieve makers. Daarom is het belangrijk deze beeldtaal goed te leren lezen, ‘schrijven’ en begrijpen.

 

Met de educatieprogramma’s van De Lieve Vrouw leren leerlingen om anders en daardoor ook bewuster naar films te kijken en hierop te reflecteren. De programma’s sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen en jongeren die op deze manier hun blik op de (beeld)cultuur en de wereld verruimen. Onze filmprogramma’s zijn gericht op alle niveaus van het primair en voortgezet onderwijs en het mbo. Waar mogelijk worden de programma’s op maat gemaakt om zo aan te sluiten bij de wensen van de school of docent en het niveau van de leerlingen.

Bereikbaarheid

Met het OV bereikbaar via stadsbussen 1, 2, 3, 4, en 76, bushalte Stadhuis. Dan ca. vijf minuten lopen.

Parkeren bij parkeergarages St. Jorisplein en Stadhuisplein.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.