primair onderwijs

Holland Opera

Holland Opera is een zelfstandig jeugdoperahuis, de eerste in Europa. De jeugdopera’s van Holland Opera worden jaarlijks door verschillende operahuizen in bijvoorbeeld Duitsland en Denemarken geprogrammeerd.

Educator
Joke Veenstra
jokeveenstra@hollandopera.nl
Openingstijden
Maandag 10:00 - 18:00
Dinsdag 10:00 - 18:00
Woensdag 10:00 - 18:00
Donderdag 10:00 - 18:00
Contactgegevens
Soesterweg 330
3812 BH, Amersfoort
033 202 0920 info@hollandopera.nl https://www.hollandopera.nl/

Holland Opera is een zelfstandig jeugdoperahuis, de eerste in Europa. De jeugdopera’s van Holland Opera worden jaarlijks door verschillende operahuizen in bijvoorbeeld Duitsland en Denemarken geprogrammeerd. De organisatie maakt opera die toegankelijk en actueel is en die gaat over maatschappelijke thema’s die dicht bij de belevingswereld van een (jong) publiek staan.

Het doel van Holland Opera is de dialoog live aangaan. Dit ziet Holland Opera als toevoeging in een wereld waar ontmoetingen en gesprekken zich steeds vaker digitaal afspelen. Ze doen dit vanuit de overtuiging dat muziek de universele taal is die kinderen en volwassenen prikkelen tot kijken, luisteren en communicatie. Daarmee dringt de organisatie door tot de ziel van het publiek dat ontroerd en verrast achterblijft.

Visie op cultuureducatie

Muziekeducatie is bijzonder belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en de cohesie binnen de gemeenschap. HO ziet het als een van haar taken om te investeren in de toekomst door te investeren in de (geestelijke en lichamelijke) gezondheid van de jeugd. HO biedt met De Muziek Xpress een uitgebreid educatief programma aan. Door middel van verschillende multidisciplinaire projecten komen kinderen in aanraking met alles dat hoort bij het maken van opera, van samen musiceren en zingen tot het bedenken van de kostuums en decor.

De ontwikkeling van (jeugd)opera en talentontwikkeling zijn voor Holland Opera belangrijk. Er wordt onder andere gestreefd naar kruisbestuiving onder muziekstijlen en combinaties met andere (kunst)disciplines. Jaarlijks worden nieuwe makers uitgenodigd om nieuwe ideeën te pitchen.

Holland Opera maakt ook deel uit van Standplaats Midden: een netwerk voor nieuwe makers in de podiumkunsten.

Holland Opera speelt gemiddeld vier producties per seizoen: een reizende jeugdopera voor de middenzaal, een kerstvoorstelling voor de hele familie in de Amersfoortse Veerensmederij, een Proeve waarin nieuwe makers het genre jeugdopera verkennen, en (leef)tijdsloze opera op bijzondere locaties zoals forten, fabrieken, musea en parkeergarages.  Per seizoen worden 100 voorstellingen gespeeld voor 25.000 bezoekers. Holland Opera richt zich nadrukkelijk op de jeugd, waarbij kinderen met diverse achtergronden toegang krijgen tot opera en muziek. Deze voorstellingen verbinden en enthousiasmeren door actieve educatieve projecten, en zijn vooral bedacht vanuit de belevingswereld van kinderen en jongeren.

De programma’s van Holland Opera zijn voor zowel het primair als voortgezet onderwijs.

Bereikbaarheid

Met het OV bereikbaar via stadsbus 1, bushalte Emmauskerk. Dan ca. acht minuten lopen.

Parkeren voor de deur.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.