culturele aanbieder

Mondriaanhuis

Mondriaanhuis is een museum over het werk en leven van Piet Mondriaan. Het pand is het geboortehuis van de schilder Piet Mondriaan. In het museum wordt als het enige museum in Nederland ingegaan op het leven van Mondriaan, maar uiteraard wordt er ook veel aandacht besteed aan zijn werk.

Educator
Febe Verheijen
educatie@mondriaanhuis.nl
Openingstijden
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 10:00 - 17:00
Contactgegevens
Kortegracht 11
3811 KG, Amersfoort
033 460 0170 info@mondriaanhuis.nl https://www.mondriaanhuis.nl

Mondriaanhuis is een museum over het werk en leven van Piet Mondriaan. Het pand is het geboortehuis van de schilder Piet Mondriaan. In het museum wordt als het enige museum in Nederland ingegaan op het leven van Mondriaan, maar uiteraard wordt er ook veel aandacht besteed aan zijn werk. In Mondriaanhuis is te zien hoe zijn leven zijn werk heeft beïnvloed. Bezoekers leren één van Nederlands bekendste schilders goed kennen.

Daarnaast heeft Mondriaanhuis een atelier. Bezoekers worden uitgedaagd zelf aan de slag te gaan en hun innerlijke Mondriaan te vinden. Niet alleen kinderen, juist ook volwassenen worden aangemoedigd om zelf het penseel ter hand te nemen en aan de slag te gaan. Mondriaanhuis is voor iedereen een plek om zich te ontplooien, plezier en creativiteit op alle vlakken staat hoog in het vaandel.

Visie op cultuureducatie

Mondriaanhuis wil jong en oud kennis laten maken met schilder Piet Mondriaan en de tijd waarin hij leefde. Door middel van verschillende projecten komen leerlingen spelenderwijs in aanraking met de in Amersfoort geboren schilder en leren ze meer over zijn leven, Amersfoort en natuurlijk de kunstwerken die hij maakte. Daarnaast gaan leerlingen zelf aan de slag om te ervaren hoe het is om het werk van Mondriaan te doen. Er is aandacht voor abstracte vormen, opbouw, ordening en evenwicht in beeldende kunst. Leerlingen leren in het museum te reflecteren op hun eigen werk en het werk van anderen. Mondriaanhuis biedt zowel voor het primair als voortgezet onderwijs projecten.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.