culturele aanbieder

Fluor

Stichting Poppodium FLUOR heeft als doel om de bewoners van Amersfoort en omstreken op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met (pop)muziek en –cultuur.

Entree poppodium Fluor
Educator
Joris Postulart
joris@fluor033.nl
Openingstijden
Op aanvraag
Contactgegevens
Oliemolenhof 22,
3812 PB Amersfoort
info@fluor033.nl 06 297 46 154 http://fluor033.nl

FLUOR is een poppodium in Amersfoort dat inmiddels ruim dertig jaar bestaat. FLUOR heeft een breed aanbod aan (pop)concerten en feesten op het programma. Daarnaast richt FLUOR zich op popcultuur in de breedste zin van het woord: er worden muzikale films vertoond, exposities gehouden en er is ruimte voor cultuureducatie en talentontwikkeling. Stichting Poppodium FLUOR heeft als doel om de bewoners van Amersfoort en omstreken op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met (pop)muziek en –cultuur. FLUOR biedt livemuziek, dance-activiteiten en andere culturele initiatieven. Ook ondersteunt FLUOR culturele activiteiten die door derden worden georganiseerd.

Visie op cultuureducatie

Als het poppodium van Amersfoort en omstreken voelt FLUOR zich verantwoordelijk voor de ontwikkeling van culturele talenten uit de regio. In diverse vormen biedt het podium culturele en educatieve ondersteuning aan muzikanten en aanstaand professionals die verder willen.

Zo zijn er de concepten Voorhoede en HBA On Tour, waarbij talentvolle acts een podium krijgen. Ook bij artiestenwedstrijd Kei van Amersfoort krijgen lokale, jonge artiesten een podium en professionele begeleiding in hun carrière. Bands, singer-songwriters en rappers/producers krijgen hier een podium en kansen om zich verder te ontwikkelen.

Sinds 2019 organiseert FLUOR samen met Studio-FCG zes maal per jaar Zeven op Zondag, een zondag waarbij regionale artiesten uit alle genres een professioneel podium geboden wordt. Ook biedt FLUOR kansen voor artiesten om zich naast muzikaal ook zakelijk te ontwikkelen. Dit gebeurt onder andere door middel van het succesvolle Club No Man’s Land waarbij muziekprofessionals hun kennis delen over onderwerpen als boekingen, management en het uitbrengen van muziek.

Daarnaast heeft FLUOR de ambitie om diverse inloopavonden en workshops aan te bieden aan muzikanten en professionals. Ook als samenwerkingspartner, met bijvoorbeeld diverse scholen en Bibliotheek Eemland, draagt FLUOR haar steentje bij aan de ontwikkeling van talenten en het lokale culturele klimaat.

Bereikbaarheid

Met het OV bereikbaar via stadsbussen 1, 2, 3, 4, en 76, bushalte Eemplein. Dan ca. vier minuten lopen.

Parkeren bij parkeergarage Eemplein.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.