Co-productie Film Nieuwe Eemland

Vanuit de behoefte van een school de juiste partijen samenbrengen: dan is een co-productie voor ons geslaagd. We kijken dan ook met veel plezier terug om de samenwerking met Filmhub en het Nieuwe Eemland.

Acht weken lang hebben de leerlingen in de lessen Nederlands enthousiast gewerkt aan een documentaire over een onderwerp naar keuze. Doel was vakoverstijgend werken. Ook ontwikkelden de leerlingen vaardigheden voor het vak Nederlands, zoals het maken van interview vragen en het doen van bronnenonderzoek. Het project werd afgetrapt in filmtheater De Lieve Vrouw, waar regisseur Nicky Maas vertelde over het maakproces van haar eigen films.

Twee ervaren filmmakers gaven lessen filmtechniek en montage en leverden feedback op de ideeën van de leerlingen. Het project werd feestelijk afgesloten met een filmgala waar prijzen werden uitgereikt. Leerlingen waren zo enthousiast over het project dat andere collega’s op een gegeven moment begonnen te vragen wanneer het nou eens klaar was. “Leerlingen zijn alleen maar daarmee bezig!’

Ook interesse in een coproductie?

Voor het schooljaar 2023-2024 heeft NEOS ontwikkelbudget beschikbaar om samen met Amersfoortse culturele instellingen en het onderwijs één of meerdere coproducties op te starten. Scholen met de wens om een intensieve samenwerking aan te gaan met een instelling, kunnen hier gebruik van maken. Het doel is dat scholen en instellingen van elkaar leren en dat de resultaten gedeeld worden met andere scholen. Benieuwd wat we voor jouw school kunnen betekenen? Stuur een mailtje naar team@neoscultuuronderwijs.nl.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.