Trainingen

ICC-cursus met certificaat

Na het afronden van de ICC-cursus kan jij de Interne Cultuurcoördinator op jouw school worden. De Intern Cultuurcoördinator (ICC'er) regelt de cultuurzaken op een basisschool. Hij/zij zorgt voor schoolbrede inkoop van activiteiten, beleid en visie rondom cultuur en implementatie van dit beleid in het onderwijs.

ICC cursus Amersfoort
Boek direct

Geïnteresseerd? Schrijf je in!

De Intern Cultuurcoördinator (ICC'er) regelt de cultuurzaken op een basisschool. Hij/zij zorgt voor schoolbrede inkoop van activiteiten, beleid en visie rondom cultuur en implementatie van dit beleid in het onderwijs. Heb je interesse om deze rol in jouw school te vervullen als gecertificeerd ICC'er? Meld je dan nu aan voor de ICC-cursus; speciaal ontwikkeld door Scholen in de Kunst voor basisscholen uit Amersfoort en Leusden.

Wat ga je doen tijdens de ICC-cursus

In zeven bijeenkomsten werk je aan een cultuurbeleidsplan voor jouw school. Na de cursus heb je kennis gemaakt met verschillende kunsteducatie-aanbieders in Amersfoort en omgeving. Ook weet je meer over de (mogelijke) financiering van kunsteducatie én ben je ambassadeur voor kunst en cultuur op school. Aan het einde van de ICC-cursus ontvang je een landelijk erkend diploma en ben je gecertificeerd ICC’er.

Voor wie is de ICC-cursus

Deelname aan de ICC-cursus is gratis voor medewerkers van alle basisscholen in Amersfoort en Leusden. Wil je met meerdere collega’s deelnemen, dan is dat ook mogelijk. De cursus staat open voor andere geïnteresseerden, ook als je niet in Amersfoort of Leusden werkzaam bent. Informeer in dat geval naar de kosten. Indien je een specifieke functie in het onderwijs hebt, of bij een aanverwante organisatie werkt, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

Wanneer is de cursus

Locaties van de ICC-cursus

Elke bijeenkomst vindt plaats op een andere culturele locatie in Amersfoort of Leusden. De startbijeenkomst op 14 oktober 2020 is bij Scholen in de Kunst op de vierde verdieping in het Eemhuis, Eemplein 75 in Amersfoort.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.